PrestaShop Vs OpenCart – Σύγκριση

Σύγκριση πλατφόρμας – PrestaShop Vs OpenCart

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει φέρει επανάσταση τα τελευταία 2-3 χρόνια με εκθετικές αλλαγές όσον αφορά τις δυνατότητες προσαρμογής, το κινητό εμπόριο, τη διείσδυση των κοινωνικών μέσων, την ενσωμάτωση του AI και τις αναλυτικές ικανότητες. Το επιτυχημένο ψηφιακό εμπόριο σήμερα είναι ένας κερδοφόρος συνδυασμός του σωστού επιχειρηματικού μοντέλου και της σωστής επιλογής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, πρόκειται να συγκρίνουμε το PrestaShop με το OpenCart σε αυτό το άρθρο. Θα αναλύσουμε διαφορετικές πτυχές αυτών των δύο πολύ δημοφιλών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου.

PrestaShop

Το PrestaShop ιδρύθηκε το 2007 ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα και cloud-hosted. Δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις αυτού του λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου είναι διαθέσιμες. Η πληρωμένη έκδοση, η οποία ονομάζεται PrestaShop Ready, μπορεί να αγοραστεί για 24,90 EUR / μήνα ή 19,90 EUR / έτος.

Με την ελεύθερη έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε, θα πρέπει να πληρώσετε για πιστοποιητικό SSL, φιλοξενία ιστοσελίδων και άλλες ενότητες για να ρυθμίσετε σωστά το κατάστημά σας. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε για έναν προγραμματιστή που έχει τεχνικές δεξιότητες σε CSS, HTML, και / ή PHP. Το καλό μέρος είναι το PrestaShop που επιτρέπει μια ισχυρή ενσωμάτωση των gateways πληρωμών, των ταχυμεταφορών, της λογιστικής, των ERP και των αποθηκών.

Υπάρχουν 10 δωρεάν θέματα αλλά ενδέχεται να χρειαστείτε γνώσεις HTML και CSS, επειδή δεν υπάρχει “drag and drop”.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα του PrestaShop

Όπως και με τις άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, το PrestaShop είναι γεμάτο με αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά. Παρ ‘όλα αυτά, έχει επίσης κάποια ελαττώματα. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

  • Σημαντική δυνατότητα SEO
  • Μπορεί να φιλοξενηθεί αυτόνομα
  • Μεγάλος αριθμός διαθέσιμων εφαρμογών
  • Πολύ ευέλικτος ανοιχτός κώδικας
  • Μεγάλος αριθμός χρηστών που μπορούν να σας βοηθήσουν
  • Βελτιώνει την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας
  • Εύκολη αλλαγή από σε θέμα σε θέμα
  • Μια καλή επιλογή για αρχάριους και μεσαίες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου
  • Ευέλικτο και εύκολο στην εκμάθηση και τον σχεδιασμό
  • Μεγάλη διαθεσιμότητα σε γλώσσες και συναλλάγματα
  • Πιο αργή πλατφόρμα σε σχέση με τις άλλες
  • Περιορισμένη συμβατότητα με third party apps
  • Πιθανό μεγάλο μακροπρόθεσμο κόστος σε εφαρμογές
  • Απαραίτητες γνώσεις σε κώδικες για να ξεκινήσετε
  • Η φιλοξενούμενη έκδοση δε διαθέτει λειτουργία πολλαπλών καναλιών
  • Ορισμένες σημαντικές ενότητες του PrestaShop πρέπει να αγοραστούν
  • Υπάρχει όριο περαιτέρω ανάπτυξης
  • Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε σημαντικές αναβαθμίσεις, καθώς οι κώδικες και οι ενότητες πρέπει να ξαναφτιαχτούν

OpenCart

Το OpenCart είναι ένα open source online shopping cart με βάση το PHP. Είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τα δικά τους ηλεκτρονικά καταστήματα με ελάχιστο κόστος. Τα θέματα OpenCart είναι επίσης πλούσια και εύχρηστα.

Το OpenCart προσφέρει ένα σύνολο βασικών λειτουργιών – συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής λειτουργικότητας καταλόγου και ενός μηχανισμού επεξεργασίας καλών παραγγελιών. Η προσωρινή αποθήκευση πρέπει να προστεθεί χρησιμοποιώντας μια επέκταση για τη βελτίωση της απόδοσης του καταστήματος, καθώς δεν παρέχεται. Αν και αυτό το λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου δεν υπόσχεται πολύ υψηλές επιδόσεις χωρίς επιπλέον πρόσθετα, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά καταστήματα που δε χρειάζονται πολλά για να ξεκινήσουν.

Το OpenCart περιέχει έναν αριθμό προεπιλεγμένων συστημάτων αποστολής και πληρωμής και υποστηρίζει επίσης την εγκατάσταση πολλαπλών καταστημάτων. Ως χρήστης, θα έχετε πρόσβαση στην κοινότητα OpenCart, η οποία θα σας προσφέρει την απαραίτητη εμπορική υποστήριξη για μια επιτυχημένη εμπειρία. Αν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο λειτουργίας του WordPress ως πλατφόρμα, θα μάθετε πολύ γρήγορα το OpenCart.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα του OpenCart

Ορισμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – όπως το OpenCart και το PrestaShop – έχουν γίνει δημοφιλείς, καθώς έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να περιλαμβάνουν αρκετά εύχρηστα χαρακτηριστικά ηλεκτρονικού εμπορίου. Από την άλλη πλευρά, αυτές οι πλατφόρμες έχουν επίσης τα ελαττώματά τους. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του OpenCart.

  • Υποστηρίζονται πολλές γλώσσες
  • Προσφέρει ολοκληρωμένο σετ μετρήσεων και αναλύσεων, μέσω της σελίδας διαχείρισης
  • Υποστηρίζει 13.000 ενότητες για αποκλειστική διαχείριση
  • Συμβατό με όλους τους τρόπους πληρωμής
  • Συμβατό με όλους τους τρόπους μεταφοράς
  • Αποκλειστική τεχνική υποστήριξη
  • Πολλά add-on είναι τελείως δωρεάν
  • Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στο SEO με τη δημιουργία πολλών όμοιων σελίδων
  • Οι επεκτάσεις και οι ενότητες μπορεί να μη λειτουργούν καλά μεταξύ τους
  • Είναι δύσκολο να ανανεώσετε τον κατάλογο χωρίς plugin
  • Μερικές φορές η διαδικασία πληρωμής καθυστερεί
  • Περιορισμένη επεκτασιμότητα

Αναλυτικότερα

Τιμολόγηση / Κόστος

Το PrestaShop είναι μια δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, εάν θέλετε να αγοράσετε πρόσθετα, το κόστος είναι περίπου από $ 50 έως $ 150 ανά πρόσθετο.

Το OpenCart είναι μια ελεύθερη προς λήψη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα και λειτουργεί στο μοντέλο Core + Extensions που απαιτεί πρόσθετα για την εκτέλεση λειτουργιών υψηλού επιπέδου.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το PrestaShop διαθέτει ένα προσαρμόσιμο front office και ένα εύχρηστο back office, το οποίο καθιστά αυτό το λογισμικό eCommerce πολύ φιλικό προς το χρήστη. Προσφέρει επίσης διάφορα πρόσθετα στοιχεία για τη βελτίωση των εσωτερικών λειτουργιών του. Έχει ένα κομψό προφίλ διαχείρισης από όπου μπορείτε να δείτε την απόδοση του καταστήματός σας με μια ματιά.

Το OpenCart είναι αρκετά φιλικό προς το χρήστη λόγω του καλά σχεδιασμένου περιβάλλοντος εργασίας. Οι χρήστες δε χρειάζονται τεχνογνωσία για να προσθέσουν, να επεξεργαστούν ή να τροποποιήσουν μέσα στην πλατφόρμα.

Υποστήριξη πελατών

Το PrestaShop διαθέτει μια διαφοροποιημένη κοινότητα χρηστών για να λύσει τεχνικά θέματα, να συζητήσει αναβαθμίσεις κλπ. μέσω φόρουμ και υπηρεσιών. Έρχεται με διαφορετικά σχέδια τιμολόγησης για διαφορετικά επίπεδα υποστήριξης. Το λιγότερο δαπανηρό σχέδιο είναι για 249 ευρώ το μήνα για 3 ώρες υποστήριξης ή 399 ευρώ ετησίως με ελάχιστη συνδρομή ενός έτους, παρέχοντας μόνο έως και 6 ώρες υποστήριξης ετησίως.

Το OpenCart παρέχει ειδική εμπορική υποστήριξη μέσω της δωρεάν κοινότητας. Αυτές οι κοινότητες είναι δωρεάν και μπορείτε εύκολα να βρείτε έναν προγραμματιστή για να απαντήσετε στα ερωτήματά σας. Η ειδική υποστήριξή του έχει δύο επιλογές – μιας χρήσεις υποστήριξη και μηνιαία υποστήριξη που κοστίζουν 99 ευρώ το καθένα.

Search Engine Optimization – SEO

Το PrestaShop παρέχει μια σειρά τεχνικών SEO που σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε σελίδες, να δημιουργείτε φιλικές προς το SEO διευθύνσεις URL, να κατατάσσετε meta-tags κλπ., Έτσι ώστε τα προϊόντα σας να αναγνωρίζονται εύκολα και να αναλαμβάνονται από τις μηχανές αναζήτησης.

Το OpenCart προσφέρει επίσης διάφορες βασικές λειτουργίες SEO, όπως προσαρμογές στις λέξεις-κλειδιά, τις ετικέτες meta και τις περιγραφές. Από την άλλη πλευρά, το OpenCart απαιτεί πολλές αλλαγές στο codebase του, αν θέλετε να έχετε επιτυχία στο SEO. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε URL διευθύνσεις SEO με τη βοήθεια plugins για να ενισχύσετε την απόδοση SEO.

Συμπερασματικά

Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να είναι αρκετά περίπλοκες και όσον αφορά τη συζήτηση για το PrestaShop εναντίον του OpenCart, είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποια, καθώς και οι δύο αυτές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και ευρέως διαδεδομένες. Ωστόσο, θα προτιμούσαμε σίγουρα τα θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι διαθέσιμα στο PrestaShop σε αυτά του OpenCart, καθώς δίνει μια λίγο πιο σύγχρονη αίσθηση. Η τελική απόφαση είναι πάντοτε δικιά σας φυσικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *